Πελματιαία απονευρωσίτιδα: όλα όσα θέλετε να μάθετε

 Η πελματιαία απονευρωσίτιδα αφορά πάθηση του πέλματος και συγκεκριμένα είναι μια επώδυνη φλεγμονή της περιοχής που προκαλεί πόνο όταν το άτομο βαδίζει. Είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες πόνου της περιοχής και από αυτή πάσχουν περισσότερο οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες και σε ηλικίες 40-60 ετών. Υπολογίζεται ότι περίπου 10% του πληθυσμού θα παρουσιάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του την πάθηση αυτή.  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι σημαίνει ο πόνος στα κόκκαλα όταν αλλάζει ο καιρός και πώς να τον αντιμετωπίσετε

 Πολλοί είναι εκείνοι που παραπονούνται ότι νιώθουν κάποια μορφή πόνου όταν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα αλλά και γενικότερα όταν αλλάζει ο καιρός. Παρότι επιστημονικά δεν υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις, σύμφωνα με στοιχεία η ατμοσφαιρική πίεση παίζει κάποιο ρόλο στην εμφάνιση πόνου στα οστά και τις αρθρώσεις όπως επίσης και στον πονοκέφαλο και την αλλαγή της διάθεσης.  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ινομυαλγία: πώς αντιμετωπίζεται με φυσικοθεραπεία

 Η ινομυαλγία δεν αποτελεί μια συνήθη πάθηση αλλά περισσότερο μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς υποφέρουν από χρόνιο πόνο και άλλα συμπτώματα χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία όπως για παράδειγμα κάποια φλεγμονή ή κάποια άλλη πάθηση. Για τον λόγο αυτό ανήκει στον χρόνιο πόνο και δεν μπορεί να διαγνωστεί με κάποια απεικονιστική εξέταση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπισή του

 Η γενικευμένη κόπωση που διαρκεί περισσότερους από 6 μήνες συνήθως υποδηλώνει την ύπαρξη στο άτομο του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης. Ο ασθενής με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης αντιλαμβάνεται να κουράζεται περισσότερο και πιο εύκολα από το συνηθισμένο σε κάθε δραστηριότητα ακόμα και σε κάθε κίνηση. Οι αιτίες που το προκαλούν ποικίλουν ενώ σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε αναπηρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7+1 μύθοι για τη Φυσικοθεραπεία

 Η Φυσικοθεραπεία αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές αφού οι εξαιρετικές επιδράσεις της γίνονται συνεχώς γνωστές από ασθενείς που απολαμβάνουν τα οφέλη της. Η Φυσικοθεραπεία μπορεί όχι μόνο να συμβάλλει στην αποκατάσταση του ασθενούς και την επάνοδό του στις συνήθεις δραστηριότητες αλλά μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της ζωής και της καθημερινότητάς του. Μοιραία όμως όσο πιο δημοφιλής γίνεται η Φυσικοθεραπεία, τόσο περισσότεροι μύθοι έρχονται στην επιφάνεια γύρω από αυτή. Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι μύθοι και πώς αποδομούνται;

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ