Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Δημήτρης Κριτσιώτης

Στο Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας του Δημήτρη Κριτσιώτη προσφέρονται εξατομικευμένες φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας και επιστημονικής εξειδίκευσης οι οποίες πάντα βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις και δεδομένα.  

Read more

Η συμβολή της Φυσικοθεραπείας στην αποκατάσταση των ασθενών μετά τη ΜΕΘ

Η εισαγωγή ασθενών με διάφορα προβλήματα υγείας στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί εξαιτίας και της γήρανσης του πληθυσμού. Η εξέλιξη όμως της ιατρικής επιστήμης αλλά και του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στις ΜΕΘ έχει αυξήσει σημαντικά το ποσοστό όσων ασθενών ανακάμπτουν και εξέρχονται από αυτές. Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας συνεχίζονται για τους ασθενείς για κάποιο διάστημα μετά την έξοδό τους από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω της εκτεταμένης παραμονής τους σε αυτές. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Φυσικοθεραπείας στην αποκατάσταση των ασθενών μετά τη νοσηλεία τους στη ΜΕΘ.

 

Read more

ΜΕΘ και Φυσικοθεραπεία: ο ρόλος των Φυσικοθεραπευτών

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εδώ και χρόνια βοηθούν σημαντικά τους ασθενείς να κερδίσουν τη μάχη με τον θάνατο. Εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές αλλά και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας βρίσκονται στην υπηρεσία των ασθενών ώστε να τους παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που σώζουν ζωές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η Φυσικοθεραπεία. Φυσικοθεραπευτές εισέρχονται στις ΜΕΘ και βοηθούν με ποικίλους τρόπους τους ασθενείς.

 

Read more

Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών και Φυσικοθεραπεία

Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, γνωστό και ως «κήλη του αθλητή», είναι η πάθηση εκείνη η οποία συναντάται συνήθως σε αθλητές που ασχολούνται με αθλήματα που περιλαμβάνουν απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Δεν πρόκειται για πραγματική κήλη αλλά για διαφορετικές βλάβες που προέρχονται από κακώσεις της περιοχής της μηροβουβωνικής χώρας. Χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο στην ηβική σύμφυση και τη βουβωνική χώρα.

 

Read more

Παγωμένος Ώμος και Φυσικοθεραπεία

Παγωμένος ώμος, ή συμφυτική θυλακίτιδα του ώμου όπως είναι ο επιστημονικός ορισμός της πάθησης, είναι η κατάσταση εκείνη στην οποία υπάρχει πόνος στην περιοχή αλλά και περιορίζεται η κίνηση. Ο «παγωμένος ώμος» εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στις γυναίκες απ ότι στους άνδρες και σε ηλικίες μεταξύ 40 και 60 ετών. Η πάθηση του παγωμένου ώμου μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια ενώ η ανάρρωση από αυτή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και χρόνια.

 

Read more